Dotari

Resurse materiale

Liceul Tehnologic Theodor Pallady cuprinde un număr de 14 săli de clasă, 10 laboratoare, 4 ateliere, o sală de sport şi o sală de fitness, teren de sport, bibliotecă, cabinet medical.

Toate sălile de clasă, inclusiv laboratoarele, sunt dotate cu sistem multimedia și video proiector, toate conectate în reţea pentru a avea acces permanent la Internet.

În unitatea de învățâmănt sunt active trei rețele de internet independente.

Toate cadrele didactice au în dotare câte un laptop și câte un smartphone conectate la internet.

Elevii au acces la calculatoare în trei laboratoare informatizate, precum și la calculatoarele din alte laboratoare și din cabinete, conectate la retelele de internet.

Toți profesorii și toți elevii au acces permanent la rețelele de inernet.

Trei laboratoare sunt dotate cu tabla interactivă.

Toate laboratoarele și cabinetele sunt dotate cu imprimante sau multifunctionale, pentru care se asigură toate consumabilele necesare.

În cadrul liceului funcţionează Şcoala de şoferi si un simulator auto.

În cadrul liceului funcționează sistemul de catalog electronic, care, pe lângă alte facilități, asigură comunicarea cu părinții, informându-i, în timp real, asupra situației școlare a elevilor.

Una dintre priorităţile şcolii este crearea unui climat de siguranţă fizică şi libertate spirituală în unitatea de învăţământ, având drept obiective strategice stabilirea factorilor de risc privind producerea incidentelor violente şi intervenţia integrată, în echipă multidisciplinară, pentru prevenirea violenţei în şcoală. În acest scop, liceul este prevăzut cu sistem de supraveghere audio-video.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra